Выпечка Выпечка Выпечка Выпечка Десерты Выпечка Выпечка Выпечка Выпечка Выпечка Салаты

вторник, 19 мая 2015 г.

Чорва (понтиский рисовый кисло-молочный суп)


.


Ингредиенты:
рис - 1 стакан
греческий йогурт - 1/2 кг
оливковое масло - 2 ст.л.
лук - 1 шт
мята ( лучше кинзу) - 1/3 пучка
соль, перец - по вкусу
Способ приготовления:
1,Отварить рис почти до готовности
2.В сковороду налить оливковое масло, нагреть, мелко порезать лук и обжарить, добавить мелко порезанную мяту ( лучше кинзу)
3.Когда рис будет почти готов, добавляем в кастрюлю обжаренный лук с мятой ( кинзой) - 5-10 минут
4.Взбиваем  йогурт и добавляем в кастрюлю, постоянно перемешивая варим от 1 до 5-ти минут. ...................................................................................................................................................... 1 φλυτζάνι ρύζι 
1/2 κιλό κλασικό παραδοσιακό γιαούρτι
ελαιόλαδο1
κρεμύδι1
ματσάκι δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε το ρύζι  να βράσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμύδι (που έχουμε περάσει από το μούλτι) με τον δυόσμο ψιλοκομένο.Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτουμε τον δυόσμο κα το κρεμύδι από το τηγάνι στην κατσαρόλα. Μόλις δέσουν τα υλικά (περίπου μετά από 5-10 λεπτά) ετοιμάζουμε το γιαούρτι. Παίρνουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε με ζουμάκι από την κατσαρόλα (όπως κάνουμε το αυγολέμονο). Όταν δέσει το προσθέτουμε στην κατσαρόλα να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ρυζι είναι πιο εύπεπτο από το πληγούρι. Όσο ποιο παραδοσιακό το γιαούρτι τόσο καλύτερα. Σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε το γιαούρτι με το ζουμάκι και μόλις το δέσουμε (σε λιγότερο από 1 λεπτό δένει) το κατεβάζουμε από το μάτι.

Комментариев нет:

Отправить комментарий